Blog používateľa Stanislav Rentka

miništrantský SPRAVODAJ je web nielen pre miništrantov

16. mája 2010 slávime nedeľu spoločenských komunikačných prostriedkov. Témou v tomto roku je Kňaz a pastorácia digitálneho sveta: nové médiá v službe Slova.

Mediálny obraz Cirkvi

V týchto dňoch na nás média chrlia informácie o pokleskoch niektorých jej služobníkov z minulosti, ale aj v súčasnosti.

...návrat do školy, alebo aká je dnešná škola?

Určite väčšina z nás nemá či nemala rada návrat do školských lavíc po dvoch mesiacov zábavy, bezstarostných dní.
Dnes som sa opýtal jedného z mladších kolegov z miništrantských radov, či sa teší do školy a či má nakúpené už zošity. Jeho odpoveď ma ani neprekvapila, bola jednoznačná ,,Nie, ešte je čas..."

Ako sa tvorí web pre miništrantov – www.minspravodaj.wz.cz

Ako sa tvorí web pre miništrantov – www.minspravodaj.wz.cz

Pred istým časom som čítal v jednom odbornom ekonomickom časopise, že podiel elektronického obchodovania stúpa, stúpa aj dôvera v nakupovanie v internetových obchodoch.

Časopis pre miništrantov - hudba budúcnosti?

Pri poslednej návšteve našich biskupov v Ríme odzneli od sv. otca pápeža Benedikta XVI. slová o využívaní masmédií Katolíckou cirkvou na Slovensku. Je pravdou, že v rámci masmédií sa pohli ľady pozitívnym smerom aj na Slovensku. Mnohé farnosti majú viac či menej zaujímavé farské časopisy, internetové stránky, máme celoslovenský katolícky týždenník s dlhoročnou tradíciou, dokonca aj televíziu TV NOE – TV LUX. Ale predsa , ak si zoberieme príklad z komerčnej sféry súčasný trend sa zameriava na úzko špecializované časopisy napr. pre ženy, programové, ručné práce. Je pravda, že vychádzajú časopisy s katolíckym obsahom pre deti, mládež...

Slová ktoré neradi počujeme

Kríž, krížová cesta, utrpenie, pokora, smrť,...to je len pár slov, ktoré budú v tomto pôstnom období zaznievať z našich kazateľníc, budú to slová ktoré tak neradi počujeme, nad ktorými sa tak neradi zamýšľame. Veď Kristovo vykupiteľské dielo sa začína na kríži.

..Hromadu darčekov čo srdce pohladia, rodinu a priateľov čo nikdy nezradia..

V istom časopise som čítal, že najviac SMS správ sa posiela práve na Štedrý deň. Ľudia si v nich určite vzájomne želajú zdravie, šťastie, Božie požehnanie, ... ale tento rok som dostal SMS – ktorej jedna časť bola veľmi zaujímavá a znela: ,,...Hromadu darčekov čo srdce pohladia, rodinu a priateľov čo nikdy nezradia...“ a práve posledná myšlienka je veľmi zaujímavá.

Príspevky na blogu